Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA IN POGOJI UPORABE

Splošni pogoji poslovanja in pogoji uporabe spletne trgovine meukowcognac.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina meukowcognac.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje T&T GROUP d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki obišče in uporablja spletno stran ali pa je kupec v spletni trgovini.

Registracija v spletno trgovino ni mogoča. Uporabnik ob izvedbi nakupa vsakokrat posreduje svoje osebne podatke. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine meukowcognac.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Za uporabo spletne trgovine meukowcognac.si mora uporabnik soglašati z vsebino splošnih določil.


PODATKI O PONUDNIKU

meukowcognac.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje T&T GROUP d.o.o. Podatki o upravljalcu so navedeni na povezavi “Podjetje”.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja ter številko registra); kontaktne naslove (e-pošta, telefon); bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene jasno in nedvoumno določene z razvidnostjo ali že vsebujejo davke ter stroške dostave); način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; ter rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi.

CENE

Vse cene v spletni trgovini meukowcognac.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cena, navedena zraven artikla v spletni trgovini ne vsebuje stroškov pošiljanja. Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne do spremembe le-teh, saj se zaradi narave poslovanja preko interneta cene lahko pogosto spreminjajo brez predhodnega opozorila. Velja tista cena, ki je bila poslana kupcu pri potrditvi naročila (na dan zaključka in oddaje naročila).

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, sestavljena iz cene artikla in stroškov pošiljanja.Stroške pakiranja, embalaže ali darilnega zavijanja krije kupec.

POSTOPEK NAKUPA

1. Izbor artiklov in oddaja naročila

Uporabnik izbere artikle, ki jih želi kupiti, vnese svoje podatke in odda naročilo. Kupec dobi kopijo potrjenega naročila v obliki obvestila na svoj elektronski naslov. Obvestilo vsebuje podatke o vsebini naročila, izbranem načinu plačila, stroških pošiljanja blaga in možnostih preklica naročila.

2. Vnos podatkov o kupcu

Uporabnik mora za uspešno naročilo posredovati naslednje podatke: ime in priimek, naslov, poštna št. in kraj, telefon, email in pa starost.

3. Potrditev naročila

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti ali po telefonu o predvidenem roku dobave. Na tej stopnji je med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena pogodba o nakupu.

ODPOŠILJANJE BLAGA

Privzeti način odpošiljanja blaga je »Dostava«. Ponudnik v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago, ter o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v tem elektronskem sporočilu obvesti kupca tudi o politiki vračila blaga, sporoči kontaktne št. v primeru zamujanja blaga in na kak način se rešujejo vračila in reklamacije.

NAČIN PLAČILA

Trenutno sta možna načina plačila plačilo po povzetju in plačilo na TRR (plačilo po predračunu).

Pri plačilu po povzetju dostavljalcu iz dostavne službe ob prevzemu paketa izročite gotovino in dostavna služba bo v vašem imenu opravila plačilo. Celotna kupnina in stroški dostave so navedeni v ponudbi. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga. Dostavni službi kupec ne plača nobenih dodatnih stroškov.

Plačilo na TRR (plačilo po predračunu): V kolikor pri rubriki Način plačila izberete možnost plačila na TRR, vam bo ponudnik poslal predračun preko elektonske pošte ali po fax-u. Znesek na predračunu lahko plačate preko svoje spletne banke, na pošti ali na banki. Metoda plačila preko spletne banke je najhitrejša in najvarnejša metoda. Po opravljenem plačilu prosimo, da na elektronski naslov t&t.group@t-1.si  pošljete potrdilo o plačilu in si tako zagotovite hitrejšo obravnavo vašega naročila.

DOBAVNI ROKI IN DOSTAVA

Ponudnik bo blago dostavil v najkrajšem roku in na način, ki je naveden v ponudnikovem elektronskem sporočilu po prejemu kupčevega naročila. Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Opozorilo: alkohola ponudnik ne prodaja osebam, mlajšim od 18 let. Dostavljalec lahko, če dvomi, da oseba, ki prevzema blago, ni polnoletna, za preverjanje polnoletnosti zahteva osebni dokument.

V kolikor se izkaže, da oseba ni polnoletna, dostavljalec blaga ne izroči, kupec pa je vseeno dolžan poravnati stroške pošiljanja.

Če je kupnina plačana vnaprej, bo ponudnik kupnino (razen stroškov pošiljanja) nakazal nazaj na osebni bančni račun kupca oz. na TRR iz katerega je bila plačana kupnina.

DOSTAVNA SLUŽBA

Dostava se izvaja preko našega pogodbenega partnerja ali preko Pošte Slovenije.

Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – lahko vam dostavijo paket tudi na delovno mesto oz. na drugi željeni naslov. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete osebno. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi.

IZGUBA ALI POŠKODBE BLAGA

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik oz. dostavna služba. V kolikor kupec sumi, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, je dolžan prejeto blago takoj pregledati v prisotnosti dostavljalca. Vse kasnejše reklamacije poškodb blaga prevozniki upoštevajo le izjemoma in jih v njihovem imenu ne more rešiti niti ponudnik. V kolikor ste ugotovili, da je blago poškodovano, zahtevajte reklamacijski zapisnik, vpišite vidne napake in zahtevajte podpis od dostavljalca. Zaželeno je tudi, da je poškodba evidentirana s fotoaparatom.

Priporočamo vam, da pri naročilu blaga navedete telefonsko številko, kjer ste stalno dosegljivi, saj vas bomo v primeru naročila večjih dimenzij ali določenih podrobnosti glede naročila, tudi predhodno poklicali.

STROŠKI DOSTAVE IN PAKIRANJA

Naročniku se zaračunavajo stroški dostave in pakiranja v višini 7,00 € z že obračunanim 22% DDV. 

PRAVICA ODSTOPA OD NAKUPA TER VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 15-ih dneh podjetju T&T GROUP d.o.o. pisno ali preko e-pošte sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontakni e-naslov t&t.group@t-1.si . Kupec mora nato blago vrniti podjetju v 5-ih dneh po pisnem sporočilu, vendar mora pri tem sam kriti neposredne stroške vračila. Vrnjeni artikli morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Stroške vračila blaga krije kupec. 

V kolikor je prišlo do dostave napačnega blaga (napaka na strani ponudnika) pa krije stroške vračanja reklamiranega blaga ponudnik.

Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga, če je le-to nepoškodovano, v neodprti embalaži ter v nespremenjeni količini. Kupnina se nakaže na osebni bančni račun kupca, ki ga kupec sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

VARNOST IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupec se strinja, da ponudnik zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke, ki jih navede v procesu naročila. Ponudnik pa se skladno z zakonom o varovanju osebnih podatkov zavezuje, da osebnih podatkov kupcev ne bo posredoval tretjim osebam, jih prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval s podatki kupcev. Uporabnikom so na voljo vsi podatki, ki jih o njih hrani podjetje T&T GROUP d.o.o. na vpogled, če izrazijo takšno željo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega računalnika med procesom naročila ali pri uporabi spletne trgovine meukowcognac.si.

PROMOCIJSKA SPOROČILA

Obvestila o akcijah, novicah in ugodnostih bodo jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila in se bodo pošiljala izključno uporabnikom, ki so soglašali s prejemanjem promocijskih sporočil. Željo uporabnika, da ne prejema promocijskih elektronskih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Uporabniku je v vsakem trenutku omogočena možnost prekinitve prejemanja promocijskih sporočil. Ponudnik se zavezuje, da bo promocijska sporočila pošiljal največ enkrat mesečno.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Podjetje T&T GROUP d.o.o. se zavezuje, da bo na spletnih straneh spletne trgovine meukowcognac.si objavljalo točne in verodostojne informacije ter podatke. Vendar pa podjetje T&T GROUP d.o.o. ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani meukowcognac.si

V primeru, da se lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov, bo ponudnik kupca nemudoma obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenih artiklov.

Vse slike artiklov, ki so objavljene na spletnih straneh meukowcognac.si, so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja:

T&T GROUP d.o.o.
Obrtna cesta 53, Trnovlje pri Celju
3000 Celje

e-mail: t&t.group@t-1.si 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-mail: t&t.group@t-1.si  
in na GSM: 041 / 612-098.

OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Minister za zdravje opozarja: pretirano uživanje alkohola škoduje zdravju.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Dobava blaga ni možna med 21.00 in 7.00 uro.

KONČNA DOLOČBA

Ta splošna določila pričnejo veljati s 1.2.2013.