Meukow Cognac stil

Popolno ravnovesje med močjo in prožno mehkobo je karakterno značilno za Meukow Cognac.

Anna Sarteaux

Kletna mojstrica

Popolno ravnovesje med močjo in prožno mehkobo je karakterno značilno za Meukow Cognac. Ta balans je rezultat spretnosti kletne mojstrice Anne Sarteaux, ki pri hiši (Maison) Meukow spretno in strokovno nadaljuje delo prednikov vse od leta 2007. Glavno načelo je nadaljevanje tradicije, ki se že
vrsto let prenaša iz generacije v generacijo.

Voda življenja

eaux-de-vie

Potem, ko je vino dvakrat destilirano kletna mojstrica skrbno izbere primerne destilate »eaux-de-vie«, kar v slovenščini pomeni voda življenja, ti bodo kasneje starani v hrastovih sodih vsaj 2 leti. Eaux-de-vie prihaja iz šestih različnih regij, ki skupaj tvorijo Cognac AOC (French Protected Designation of Origin). Te regije so Grande Champagne, Petite Champagne, Bons Bois, Borderies in Bois Ordinaries.

Raj

več kot 50 let v delu kleti

Kletna mojstrica, kot pravi zaščitnik zaklada, redno moniturira staranje konjaka v temnih in vlažnih pogojih v kleti. Nekateri izmed Cognacov so skrbno hranjeni več kot 50 let v delu kleti, ki ima nadeto poetično ime Paradis, po naše imenovan Raj. Nekaj Cognaca počasi čez vsa ta leta izhlapi in ta delež Cognaca se imenuje Part des Agnes, kar pomeni angelski delež, to je Cognac namenjen angelom..

Blending

 harmonični in aromatični

Da se doseže tako imenovani »Fine Cognac«, kletna mojstrica izvaja pravo umetnost, ki se imenuje»blending«. Ta postopek zahteva ogromno izkušenj, znanja in intuicije. V osnovi gre za mešanje različnih različnih »Eaux-de-vie«, ki so različne starosti in prihajajo iz različnih regij. Namen je doseči harmonični in aromatični nektar.

Blend

Grande Champagne in Petite Champagne

Meukow stil je edinstven, izviren in neponovljiv, kar Anne Sarteaux doseže, tako da v večini uporablja Cognaca iz pokrajine Grande Champagne in Petite Champagne, ki so pepoznani po bogati
kompleksnosti cvetličnih enot, kot tudi Cognaciz pokrajin Fins Bois, Bons Bois in Borderies, ti pa
zagotovijo sadne arome in lesno noto, ki popolno zaokroži in uravnovesi tako imenovani »blend«.